2413023937 Ηφαιστου 35, Λάρισα playeducationlarissa@gmail.com
hero image


 

Play Education Λάρισα
Πρότυπος χώρος βιωματικής εκπαίδευσης και παιχνιδιού - Λάρισα

 

Στην καρδιά της Λάρισας βρίσκεται ένας ξεχωριστός χώρος που έχει αγκαλιάσει τη φαντασία και την περιέργεια των παιδιών εδώ και αρκετά χρόνια. Το "Play Education Λάρισα", ένας χώρος Βιωματικής Εκπαίδευσης και Παιχνιδιού, έχει ανοίξει τις πύλες του από το 2015 και συνεχίζει να εμπνέει και να διδάσκει μέσα από τη χαρά της δημιουργίας και του παιχνιδιού.

Ο χώρος αυτός αποτελεί έναν εντυπωσιακό συνδυασμό καινοτομίας, δημιουργίας και ψυχαγωγίας, όπου τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να ανακαλύπτουν και να μαθαίνουν με τον πιο αυθεντικό τρόπο. Με τη χρήση της βιωματικής μεθόδου, τα παιδιά εισέρχονται σε άμεση επαφή με το αντικείμενο της μάθησης μέσα από ερευνητικά project, παρατηρήσεις και διασκεδαστικές, εξειδικευμένες δραστηριότητες.

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά που κάνει το "Play Education Λάρισα" τόσο ξεχωριστό είναι η περιβαλλοντική συνείδηση που το διακρίνει. Όλες οι δραστηριότητες πραγματοποιούνται με υλικά που ανακυκλώνονται ή ανανεώνονται, προσφέροντας ένα παράδειγμα βιώσιμης πρακτικής στους μικρούς μαθητές. Μάλιστα, επιλέγονται υλικά που απαιτούν την ελάχιστη δυνατή ενέργεια για την παραγωγή τους, ενισχύοντας έτσι τη συνειδητοποίηση των παιδιών για την επίδραση του ανθρώπου στο περιβάλλον.

Στο "Play Education Λάρισα", η δημιουργία συναντά το παιχνίδι, η επικοινωνία συνδυάζεται με το συναίσθημα και η ανάπτυξη συμβαδίζει με την εκπαίδευση. Μέσα από την πρωτοποριακή αυτή προσέγγιση, τα παιδιά αναπτύσσουν όχι μόνο γνώσεις, αλλά και δεξιότητες που θα τους συνοδεύουν σε κάθε στάδιο της ζωής τους.

Στο "Play Education Λάρισα", η μάθηση γίνεται μια αξέχαστη περιπέτεια, μια πύλη για την ανακάλυψη και την ανάπτυξη. Εδώ, η παιδική περιέργεια τροφοδοτείται, η φαντασία ανθίζει και οι γνώσεις αποκτούν νόημα μέσα από τη συναισθηματική και δημιουργική εμπειρία που προσφέρεται. Καθώς συνδυάζονται διασκεδαστικές δραστηριότητες με παιχνίδι και μάθηση, τα παιδιά αναπτύσσουν την αυτοπεποίθηση και την ικανότητα να αντιμετωπίζουν προκλήσεις με δημιουργικότητα και ευφυΐα.

Στο "Play Education Λάρισα", το παιχνίδι γίνεται μάθηση, η μάθηση γίνεται παιχνίδι, και η κάθε στιγμή είναι μια ευκαιρία για νέες επιδόσεις και ανακαλύψεις. Και όλα αυτά ξεκίνησαν από μια ιδέα που ανθίζει από το 2015, φέρνοντας τον κόσμο της εκπαίδευσης και του παιχνιδιού σε έναν εναλλακτικό, διασκεδαστικό και εμπνευσμένο χώρο.